Συμμετοχή στην εκδήλωση του ΕΕΘ για την Επιχειρηματικότητα και Επαγγελματική Κατάρτιση

 

null
9/17/2018
«Επιχειρηματικότητα και Επαγγελματική Κατάρτιση» ήταν ο τίτλος της ενημερωτικής εκδήλωσης, που διοργάνωσε, επίσης στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ το Επιμελητήριο μας την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου.
Την εκδήλωση, που συντόνισε η δημοσιογράφος Μαρία Μαθιοπούλου, διοργάνωσε η Επιτροπή Εκπαίδευσης - Κατάρτισης και Εξυπηρέτησης Μελών ΕΕΘ. Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γ. Εμμανουήλιδης τόνισε το ΕΕΘ διοργάνωσε την εκδήλωση προκειμένου να δώσει την ευκαιρία στα μέλη του να πάρουν την έγκυρη πληροφόρηση για έναν τομέα που είναι εξαιρετικά κρίσιμος για κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα. "Όλοι μας πρέπει να αντιληφθούμε την σπουδαιότητα της επαγγελματικής κατάρτισης", πρόσθεσε το μέλος της ίδιας επιτροπής Χαράλαμπος Τσαϊρέλης.
Στο χαιρετισμό του ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Μάρδας συνεχάρη το ΕΕΘ για τη διοργάνωση και τόνισε ότι η επαγγελματική κατάρτιση έχει συνεχή εξέλιξη, καθώς σταδιακά εργαζόμενοι και εργοδότες συνειδητοποιούν πως με τη δια βίου μάθηση βελτιώνεται τόσο η επιχειρηματική δραστηριότητα όσο και η θέση του εργαζομένου.
Στο δικό του χαιρετισμό ο πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων και πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Στράτος Σιμόπουλος τόνισε ότι η καλύτερη λύση θα ήταν να περάσουν όλα τα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης στα Επιμελητήρια, καθώς αυτά γνωρίζουν τις ανάγκες των μελών τους και της αγοράς, ενώ μπορούν, χωρίς τη γραφειοκρατία και τις αγκυλώσεις του Δημοσίου να «τρέξουν» τα προγράμματα.

Στην ομιλία του ο κ. Αθανάσιος Καραλής, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, παρουσίασε έρευνα της EUROSTAT, που έγινε ανάμεσα σε χιλιάδες εργοδότες, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα είναι ουραγός στα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης. Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας ου Ινστιτούτου Εργασίας, οι έλληνες εργαζόμενοι δηλώνουν πρόθυμοι να παρακολουθήσουν τέτοια προγράμματα κυρίως επειδή τους αρέσει να μαθαίνουν νέα πράγματα και να γίνονται πιο αποδοτικοί στην εργασία τους. Ωστόσο, το κόστος και η έλλειψη χρόνου συνήθως τους αποθαρρύνει.
Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Ιορδ. Ελευθεριάδης στη δική του εισήγηση τόνισε ότι θα πρέπει να απλοποιηθούν οι διαδικασίες και τα προγράμματα να γίνουν πιο ελκυστικά. Ο Δημήτρης Κανελλίδης, Προϊστάμενος Επαγγελματικής Κατάρτισης Κεντρικής και  Δυτικής Μακεδονίας Μέλος Δ.Σ του  ΟΑΕΔ, στη δική του εισήγηση παρουσίασε το ΛΑΕΚ και τα άλλα προγράμματα του ΟΑΕΔ όπως και τις σχολές εκπαίδευσης του οργανισμού.
Στη δική του ομιλία ο Κλέοβουλος Αλεξιάδης, Πρόεδρος Συνδέσμου Συμβούλων Επιχειρήσεων (ΣΥΣΕΠ) τόνισε ότι στη χώρα μας απαιτούνται νέες τεχνικές, μορφές, τρόποι και περισσότερη εκπαίδευση καθώς η κατάρτιση έχει μειωθεί, κυρίως λόγω κόστους.
Ο Παναγιώτης Τσακλής, Πρόεδρος Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης  τόνισε ότι το ΚΕΔΗΜ υλοποιεί εκπαιδευτικές και επιμορφωτικές δραστηριότητες, οργανώνει προγράμματα και διεξάγει μελέτες και επιδιώκει και προωθεί την πιστοποίηση της παρεχόμενης επαγγελματικής εκπαίδευσης.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις