Συμμετοχή στην αποστολή του ΕΕΘ στο Μαρόκο

 

null
2/28/2020
Συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο και τη διοίκηση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Περιφέρειας του Μαρακές του Μαρόκο είχε την προηγούμενη Δευτέρα αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, η οποία, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Μιχάλη Ζορπίδη, επισκέπτεται επίσημα την Βορειοαφρικανική χώρα.

Στη διάρκεια της συνάντησης αυτής αποφασίστηκε να προετοιμαστεί και να υπογραφεί ένα Μνημόνιο Συνεργασίας ανάμεσα στα δύο Επιμελητήρια, με σκοπό την εύρεση και αξιοποίηση των πεδίων διμερούς συνεργασίας.

«Βρεθήκαμε στο Μαρακές, στο πλαίσιο των κινήσεων εξωστρέφειας και διεθνούς παρουσίας του Επιμελητηρίου μας. Οι συναντήσεις μας εδώ ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες γιατί μας έδωσαν χρήσιμες πληροφορίες και παραδείγματα για μία σειρά από θέματα που μας απασχολούν: από την τουριστική προβολή μίας περιοχής, το επενδυτικό πλαίσιο αλλά και την λειτουργία των τοπικών επιχειρήσεων μέχρι την οργάνωση του Επιμελητηρίου και τις σχέσεις και την επιρροή που έχει στο κράτος αλλά και τους τρόπους συνεργασίας των τοπικών φορέων», τόνισε ο κ. Ζορπίδης, σε δήλωση του για την ολοκλήρωση της αποστολής.  

Η Περιφέρεια του Μαρακές παρουσιάζει σημαντική οικονομική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, κυρίως λόγω της ανάπτυξης του τουρισμού, των ορυχείων φωσφόρου και της αγροτικής παραγωγής. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Περιφέρεια αυτή αποτελεί τον προορισμό περίπου 7 εκατομμυρίων ξένων τουριστών από τα 11 εκ. που φτάνουν κάθε χρόνο στο Μαρόκο.

Το Μνημόνιο συνεργασίας θα περιλαμβάνει την από κοινού οργάνωση επιχειρηματικών αποστολών στις δύο χώρες, την δημιουργία ομάδας εργασίας που θα μεταφέρει καλές πρακτικές και παραδείγματα επενδυτικών και επιχειρηματικών σχεδίων στις δύο χώρες αλλά και τη συνεργασία πάνω στην οργάνωση και λειτουργία των Επιμελητηρίων.

Η διοίκηση του Επιμελητηρίου του Μαρακές αποδέχθηκε πρόταση του ΕΕΘ και θα επισκεφθεί σύντομα τη Θεσσαλονίκη.
Την αποστολή του Ε.Ε.Θ. συγκροτούν ακόμη ο Α' Αντιπρόεδρος Γιώργος Ηλιάδης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Χριστ. Εδιάρογλου, Αθ. Κωνσταντινάκης, Αλέξ. Πάνου, Δημ. Αναστασίου, Θωμάς Παπανικολάου, Σωτ. Τοζακίδης και Χαρ. Τσαϊρέλης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Συμμετοχή στην εκδήλωση του ΕΕΘ για την Επιχειρηματικότητα και Επαγγελματική Κατάρτιση

Συνέντευξη στην Εκπομπή Ορθά- Κοφτά στο Κόκκινο σχετικά με τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων εν μέσω lockdown

Συνέντευξη στην Εκπομπή Ορθά- Κοφτά στο Κόκκινο σχετικά με την κατάσταση της αγοράς στη Θεσσαλονίκη